Súkromná spoločnosť plánuje v meste postaviť viacúčelovú športovú halu

12.04.2010 Svidník

Svidník 12. apríla (TASR) – Spoločnosť VK Slávia Svidník, s. r. o. , plánuje v meste Svidník postaviť viacúčelovú športovú halu, ktorá by mala vyrásť na mestských pozemkoch pri výpadovke smerom na Bardejov.
Zámer výstavby podporilo mestské zastupiteľstvo a na tento účel schválilo zmluvu o budúcej zmluve, ktorá sa týka dlhodobého prenájmu pozemkov s rozlohou 11.139 štvorcových metrov (m2).
Ako dnes uviedol pre TASR prednosta svidníckej radnice Vladimír Popík, v prípade uskutočnenia zámeru bude mesto prenajímať celú plochu za symbolické jedno euro ročne. Keďže investor chce okrem vlastných zdrojov na výstavbu využiť aj nenávratné finančné prostriedky z európskych fondov, poslanci súhlasili s prenájmom na obdobie 33 rokov. Podmienkou zmluvy je, aby sa parcely využili výhradne na tento účel, pričom investor by mal začať s výstavbou objektu do dvoch rokov od získania stavebného povolenia.
Kapacita súčasnej športovej haly, v ktorej sa konajú zápasy mužskej volejbalovej extraligy i ďalšie športové podujatia, nie je podľa prednostu postačujúca a navyše nespĺňa podmienky na vysielanie televíznych prenosov.
\"Mesto takto môže s využitím súkromného kapitálu získať moderný športový stánok, ktorý bude slúžiť hlavne volejbalovému klubu na tréningovú činnosť, ligové zápasy a medzinárodné súťaže. Okrem toho vznikne priestor aj na športové aktivity pre verejnosť a organizovanie spoločenských, kultúrnych podujatí i festivalov, \" zdôraznil Popík.
Keďže investor sa plánuje uchádzať o európske zdroje, poslanci schválili prenájom za symbolickú sumu ako prípad hodný osobitného zreteľa. V tejto súvislosti zastupiteľstvo vytvorilo aj podmienky pre prípravu dokumentácie na zmeny územného plánu, nakoľko takáto stavba v ňom doteraz nebola zahrnutá.
Popík konštatoval, že ide o rozsiahly projekt, pričom odhadované náklady na jeho realizáciu môžu podľa vypracovanej štúdie dosiahnuť 3,32 milióna eur. Viacúčelová hala by okrem modernej palubovky a ostaných priestorov pre zázemie športovcov mala mať kapacitu približne 2000 miest na sedenie. V jej okolí sa počíta aj s vytvorením parkovacích plôch pre viac ako 200 áut.
 

Vyberte región